Namig za izlet

Šinkovcov grič

mlin
Razgledna točka

Ob lepem vremenu lahko z razgledne točke vidimo vse od Triglava pa do Snežnika. Pot do griča je lahka in se nahaja v neposredni bližini naše domačije. Za tiste, ki si želite prijetnega izleta, pa se lahko do nas in do razgledne točke podate iz Hotedršice.

Preberite več

Žejna dolina

dolina
in mesojede rastline

Dolina pod Medvedjim Brdom je zanimiva predvsem zaradi naravne ohranjenosti vodotoka. Tu rastejo nekatere ogrožene rastlinske vrste: mesojeda dolgolistna rosika, okroglolistna rosika in kukavičnica Loeselova grezovka.

Preberite več

Dinozavrove stopinje

dinozaver
izpred 200 milijonov let

V bližji okolici Medvedjega Brda so bili na kamninski podlagi odkriti okamneli odtisi, znani kot dinozavrove sledi. Ohranjenih je 6 odtisov stopal, velikih dobrih 10 cm, ki kar vabijo, da se v mislih prestavimo za dobrih 200 milijonov let v preteklost.

Preberite več

Idrijski rudnik

rudnik
Rudnik živega srebra

Na izlet se lahko odpravite v Antonijev rov v Idriji, ki je z dediščino živega srebra vpisana na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

Preberite več

Muzej Bistra

bistra
Tehniški muzej Slovenije

Tu so na ogled stalne zbirke s področja kmetijstva, prometa, gozdarstva, lesarstva, lovstva, ribištva, tekstila, tiskarstva in elektrotehnike.

Preberite več

Kmečki praznik

praznik
na Medvedjem Brdu

Se odvija na prvo nedeljo v avgustu. Na prireditvi se tekmovalci pomerijo v različnih kmečkih opravilih, spremljajo nastopi glasbenih skupin in društev.

Preberite več